เทคโนโลยีและนวัตกรรม
ผลิตภัณฑ์อาหารทะเล

     เป็นสาขาที่นำความรู้ทางด้านวิทยาศาสตร์การอาหาร เทคโนโลยี นวัตกรรม และการบริหารจัดการด้านผลิตภัณฑ์อาหารทะเล มายกระดับผลิตภัณฑ์ให้มีคุณภาพ มีความปลอดภัยได้มาตรฐาน โดยเน้นการสร้างทักษะขั้นสูงจากการฝึกปฏิบัติหรือประสบการณ์จริงที่ได้ จากการฝึกปฏิบัติสหกิจศึกษา ทำงานวิจัย หรือออกแบบธุรกิจจำลอง เพื่อเป็นนวัตกร นักวิจัย และผู้ประกอบการอาหารทะเล เพื่อผลักดันผลิตภัณฑ์อาหารทะเลสู่ภาคธุรกิจ สนับสนุนความมั่นคงด้านอาหารและใช้ประโยชน์จากของเหลือใช้จากกระบวนการผลิตอาหารทะเลอย่างเต็มศักยภาพและยั่งยืน

จำนวนหน่วยกิต

วิชาเอก 76 หน่วยกิต
วิชาแกน 24 หน่วยกิต
วิชาศึกษาทั่วไป 30 หน่วยกิต
วิชาเลือกเสรี 6 หน่วยกิต
0
หน่วยกิต

Study Plan แผนการศึกษา

1st Semester

Critical Reading and Effective Writing
Marine Product Microbiology
Marine Food Product Processing
Marine Product Chemistry 2
Role of Consumer in Product Development System

2st Semester

English for Agriculture and Agro-Industry
Industrial Organization and Management
Marine Food Product Entrepreneur
Unit Operations in Marine Product Technology
Innovative Technologies in Marine Food Processing
Food Ingredients for Marine Products Innovation
Business Startup on Digital Platform

1st Semester

Packaging for Marine Products
Statistics and Experimental Design for Marine Products
Design Thinking for Marine Food Product Business and
Innovation

Marine Product Development
Nutrition of Seafoods

2st Semester

Food Legislation and Standards
Business Model for Marine Food Product
Treatment and Utilization of Waste from Marine
Product Processing
Thermal and Cold Processes for Marine Food Products
Quality Analysis and Control in Marine Products
Quality Management in Marine Product Industry
Pre-Cooperative Education

1st Semester

Seminar
Research Project
Major Electives

2st Semester

Cooperative Education
Practice in Research for Marine Food Products

1st Semester

– Practice in Research for Marine Food Products

2st Semester

Food Legislation and Standards
Business Model for Marine Food Product

Project Proposal for Marine Food Products
Treatment and Utilization of Waste from Marine
Product Processing

Thermal and Cold Processes for Marine Food Products
Quality Analysis and Control in Marine Products
Quality Management in Marine Product Industry

1st Semester

Seminar
Research Project

2st Semester

Practice in Business for Marine Food Products

*ภาคการศึกษาปกติ ภาคการศึกษาละ 26,000 บาท ภาคการศึกษาฤดูร้อน ภาคการศึกษาละ 13,000 บาท

ดาวน์โหลดโครงสร้างหลักสูตร

ดาวน์โหลดผังตัวต่อ

จบแล้วทำงานอะไรบ้าง ?

อาจารย์และผู้เชี่ยวชาญ

ดร. วรินพร กลั่นกลิ่น
หัวสาขาวิชา
ดร. ธรรณพ เหล่ากุลดิลก
รองศาสตราจารย์
ดร. สุธาสินี ญาณภักดี
ผู้ช่วยศาสตราจารย์
ดร. กันยาศิริ รักอริยะธรรม
อาจารย์
นางสาว สุดาพร วัฒนา
ผู้ประสานงานสาขาวิชา