Food Science and
Technology

     Bachelor of Science Program in Food Science and Technology Program (International Program) aims to produce graduates have basic knowledge of theory, and practical skills in the Food Science and Technology which can bring various technologies and innovations to be applied in the food production process to ensure quality and safety by conducting a cooperation agreement with the Deakin University, Australia to create a project for the international program of two degrees (Bachelor of Nutrition Science) to the creation of new technologies and solving problems in the country’s industrial sector. Create a network of cooperation between countries in various fields in the future.

จำนวนหน่วยกิต

วิชาเอก 59 หน่วยกิต
วิชาแกน 41 หน่วยกิต
วิชาศึกษาทั่วไป 30 หน่วยกิต
วิชาเลือกเสรี 6 หน่วยกิต
0
หน่วยกิต

Study Plan แผนการศึกษา

1st Semester

Biochemistry + Laboratory
Fundamental Food Engineering 1
Food Processing 2
Food Processing Laboratory 1
Food Legislation and Standards
– Major Elective or Minor
– GE elective: Active Citizen

2st Semester

Fundamental Food Engineering 2
Food Processing 3
Food Processing Laboratory 2
Food Chemistry
Quality Control and Assurance + Laboratory
– Major Elective or Minor
– GE elective: Innovative Co – Creator

ดาวน์โหลดโครงสร้างหลักสูตร

ดาวน์โหลดผังตัวต่อ

จบแล้วทำงานอะไรบ้าง ?

อาจารย์และผู้เชี่ยวชาญ

ดร. ธันยพร ศิริโวหาร
หัวสาขาวิชา
ดร. Tri  Indrarini wirjantoro
รองศาสตราจารย์
ดร. พิไลรัก  อินธิปัญญา
ผู้ช่วยศาสตราจารย์
ดร. พนิดา  รัตนปิติกรณ์
ผู้ช่วยศาสตราจารย์
ดร. ศศิธร  ใบผ่อง
ผู้ช่วยศาสตราจารย์
ดร. สุคันธา  โอศิริพันธุ์
ผู้ช่วยศาสตราจารย์
ดร. จุฬาลักษณ์  เขมาชีวะกุล
ผู้ช่วยศาสตราจารย์
ดร. วรรณพร  คลังเพชร อุเอโนะ
ผู้ช่วยศาสตราจารย์
วชิระ  จิระรัตนรังษี
ผู้ช่วยศาสตราจารย์
ดร. สิรภัทร  แต่สุวรรณ
ผู้ช่วยศาสตราจารย์
ดร. สุพัฒน์  พงษ์ไทย
อาจารย์
อาจารย์ รวิศ  ทัศคร
อาจารย์
พิพรรธ  ตั้งใจดี
อาจารย์
นางสาว สุธินี  ส่งศรีเกตุ
ผู้ประสานงานสาขาวิชา

(หลักสูตรนานาชาติ)

นาง สาริกา  สุระนาถ
ผู้ประสานงานสาขาวิชา