
นักศึกษาคณะอุตสาหกรรมเกษตร คว้ารางวัลระดับประเทศ ผลงานคุณภาพ NRCT Quality Achievement Award
2 กุมภาพันธ์ 2568: ดร.กาญจนา ซิงห์ นักศึกษาระดับปริญญาเอกหลักสูตรปรัชญาดุษฎีบัณฑิต สาขาวิชาการพัฒนาผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรมเกษตร รับมอบรางวัลผลงานคุณภาพ NRCT Quality Achievement Award จากคุณศุภมาส อิศรภักดี รัฐมนตรีว่าการกระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม (อว.) ในงานวันนักประดิษฐ์ 2568 Thailand Inventor’s Day 2025 ณ Event Hall ศูนย์นิทรรศการและการประชุมไบเทค บางนา กรุงเทพฯ
จากผลงานเรื่อง “ผลการเสริมฤทธิ์ของสารสกัดชาเขียวและขมิ้นชันต่อศักยภาพในการต้านมะเร็งและการประยุกต์ใช้การห่อหุ้มส่วนผสม เพื่อประโยชน์ด้านสุขภาพ” (Synergistic Effect of Green Tea and Turmeric Extracts on Potential of Anticancer and Its Application of The Encapsulated Ingredients for Health Benefits) ซึ่งได้รับสนับสนุนทุนวิจัย พวอ. จากสำนักงานการวิจัยแห่งชาติ (วช.) โดยมี รองศาสตราจารย์ ดร.นิรมล อุตมอ่าง รองคณบดีคณะอุตสาหกรรมเกษตร เป็นอาจารย์ที่ปรึกษาวิทยานิพนธ์
.
February 2, 2025 – Dr. Kanjana Singh, a Ph.D. student in the Doctor of Philosophy Program in Food Science and Technology, received the prestigious NRCT Quality Achievement Award from Ms. Supamas Isarabhakdi, Minister of Higher Education, Science, Research, and Innovation (MHESI). The award ceremony took place during Thailand Inventor’s Day 2025 at Event Hall, BITEC Bangna, Bangkok.
Dr. Kanchana’s award-winning research, titled "Synergistic Effect of Green Tea and Turmeric Extracts on Potential of Anticancer and Its Application of The Encapsulated Ingredients for Health Benefits," explores the enhanced anticancer potential of green tea and turmeric extracts and their encapsulation for improved health benefits. The study was funded by the National Research Council of Thailand (NRCT). Associate Professor Dr. Niramon Utama-ang, Associate Dean of the Faculty of Agricultural Industry, served as her thesis advisor.
#เทคโนโลยีชีวภาพ #เทคโนโลยีการบรรจุ #เทคโนโลยีผลิตภัณฑ์ทางทะเล #เทคโนโลยีการพัฒนาผลิตภัณฑ์ #วิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีการอาหาร #อุตสาหกรรมเกษตร #มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ #agrocmu #CMU