post-image

กลุ่มงานห้องปฏิบัติการวิทยาศาสตร์ จัดโครงการปรับปรุงกระบวนการทำงานและแลกเปลี่ยนเรียนรู้ (KM) ของนักวิทยาศาสตร์ ครั้งที่ 2 ประจำปี 2568

กลุ่มงานห้องปฏิบัติการวิทยาศาสตร์จัดทำ “โครงการปรับปรุงกระบวนการทำงานและแลกเปลี่ยนเรียนรู้ (KM) ของนักวิทยาศาสตร์” ประจำปี 2568 ครั้งที่ 2”

เพื่อปรับปรุงเอกสารต่างๆ ที่เกี่ยวข้องกับการใช้บริการห้องปฏิบัติการ เครื่องมือวิทยาศาสตร์ ทวนสอบขั้นตอนการเบิกจ่ายสารเคมี เครื่องครัว วัสดุวิทยาศาสตร์
การขอใช้เครื่องมือวิทยาศาสตร์และห้องปฏิบัติการ รวมถึงข้อปฏิบัติด้านความปลอดภัยในการใช้ห้องปฏิบัติการ คณะอุตสาหกรรมเกษตร
จัดทำเอกสารประกอบการอบรมเตรียมความพร้อมนักศึกษาและผู้ใช้งานห้องปฏิบัติการเพื่อทำวิจัยและวิทยานิพนธ์ เพื่อใช้สำหรับให้ความรู้ สื่อสาร
และสนับสนุนการบริการแก่ นักศึกษาและผู้ใช้งานห้องปฏิบัติการทั้งไทยและนานาชาติ ในวันศุกร์ที่ 16 พฤษภาคม 2568 เวลา 8.30-16.30 น.
ณ นานนท์ รีสอร์ท จังหวัดเชียงใหม่ โดยมีหัวหน้าสำนักวิชาอุตสาหกรรมเกษตร คณะอุตสาหกรรมเกษตร รองศาสตราจารย์ ดร. ทนงศักดิ์ ไชยาโส ให้เกียรติเป็นประธานเปิดงาน

The Science Laboratory Group is organizing “The 2nd Project on Process Improvement and Knowledge Management (KM) for Scientists” for the year 2025.

The project aims to improve documentation related to the use of laboratory services and scientific instruments, review the procedures for the requisition of chemicals, kitchenware, and scientific materials, as well as the protocols for requesting access to laboratory equipment and facilities. It also includes the revision of safety regulations for laboratory use under the Faculty of Agro-Industry.

In addition, training materials will be developed to prepare students and laboratory users for conducting research and thesis work. These materials will serve as educational tools to communicate and support services for both Thai and international students and users of the laboratory.

The event will take place on Friday, May 16, 2025, from 8:30 a.m. to 4:30 p.m. at Nanon Resort, Chiang Mai Province.
Associate Professor Dr. Thanongsak Chaiyaso, Head of the School of Agro-Industry, Faculty of Agro-Industry, will preside over the opening ceremony.

 



#เทคโนโลยีชีวภาพ #เทคโนโลยีการบรรจุ #เทคโนโลยีผลิตภัณฑ์ทางทะเล #เทคโนโลยีการพัฒนาผลิตภัณฑ์ #วิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีการอาหาร #วิศวกรรมกระบวนการอาหาร #นวัตกรรมอุตสาหกรรมเกษตรและการเป็นผู้ประกอบการ #อุตสาหกรรมเกษตร #มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ #agrocmu #CMU