post-image

กิจกรรม “The Science of Product Development” สำหรับนักเรียน SMART YRC โรงเรียนยุพราชวิทยาลัย

 กิจกรรม “The Science of Product Development” สำหรับนักเรียน SMART YRC โรงเรียนยุพราชวิทยาลัย

เมื่อวันที่ 23 กรกฎาคม 2568 คณะอุตสาหกรรมเกษตร มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ ได้จัดกิจกรรมวิทยาศาสตร์สุดสนุกให้กับนักเรียน SMART YRC โรงเรียนยุพราชวิทยาลัย จำนวน 80 คน โดยภาควิชาเทคโนโลยีการพัฒนาผลิตภัณฑ์ มีสองฐานกิจกรรม ได้แก่
  • ฐาน “The Science of Consumer” โดยอาจารย์ ดร. พรจันทร์ วอลเตอร์
  • ฐาน “The Science of Candy” โดย ผู้ช่วยศาสตราจารย์ ดร. ปิยวรรณ สิมะไพศาล
นักเรียนทุกคนได้ร่วมทดลองจริง ได้ประสบการณ์ใหม่ ๆ และแรงบันดาลใจด้านนวัตกรรมอาหารในบรรยากาศที่สนุกสนานและเป็นกันเอง

“The Science of Product Development” Activities for SMART YRC Class, Yupparaj Wittayalai School
 
On July 23rd, 2025, the Faculty of Agro-Industry organized engaging science activities for 80 students in the SMART YRC class from Yupparaj Wittayalai School. The event, hosted by the Department of Product Development Technology, featured two exciting stations:
 
  • “The Science of Consumer” by Dr. Ponjan Walter (Pinpart)
  • “The Science of Candy” by Asst. Prof. Dr. Piyawan Simapaisan
The students enjoyed hands-on experiences and gained valuable insights into food product innovation. The activities were both educational and entertaining, inspiring creativity and curiosity among participants.
 



#agrocmu #CMU