
ซอสและเครื่องปรุงรส: ผสานรสชาติและวัฒนธรรมบนเวทีอาหารโลก
ซอสและเครื่องปรุงรส คือ องค์ประกอบสำคัญในการประกอบอาหาร ถือเป็นกุญแจที่ทำให้รสชาติของเมนูอาหารมีความอร่อย กลมกล่อม และน่ารับประทานมากยิ่งขึ้น เครื่องปรุงที่ดีและเหมาะสมจะช่วยเสริมรสชาติของอาหารให้โดดเด่นและมีความสมดุล สร้างความแตกต่างให้กับเมนูอาหารแต่ละจานให้มีเอกลักษณ์เฉพาะตัว นอกจากนี้ ยังเป็นองค์ประกอบสำคัญที่ส่งผลต่อการรับรู้รสชาติ (flavor perception) และพฤติกรรมการบริโภค
SAUCES & SEASONINGS:
WHERE FLAVOR MEETS CULTURE IN GLOBAL CUISINE
Sauces and seasonings are essential components of cooking, serving as key elements that elevate the taste of dishes by making them more delicious, harmonious, and appetizing. The right and appropriate seasonings not only enhance flavor but also create balance and highlight each dish's unique character. Moreover, sauces and seasonings play a critical role in flavor perception and influence eating behavior.
Read More: https://www.foodfocusthailand.com/eBook/233/mobile/index.html#p=34
ดรุณี อนุมะ
Darunee Anuma
Food Innovation and Packaging Center (FIN)
Chiang Mai University
fininfo.fin@gmail.com
ผศ.ดร. ชิตาพัณณ์ ใบงิ้ว
Shitapan Bai-Ngew, Ph.D.
Director
Food Innovation and Packaging Center (FIN)
Chiang Mai University
shitapan.fin@gmail.com
#agrocmu #CMU